به گزارش خبرگزاری حوزه، دکتر جواد توکلی در نشست تخصصی تعاملات اقتصادی ژاپن و ایران، در مجتمع آموزش عالی امام خمینی(ره) قم، به بیان الگوهای رفتاری و اقتصادی ژاپن پرداخت و اظهار داشت: الگوی کار ژاپن برای تامین سود نیست و آن ها به دلیل حرص مصرف به دنبال کار نرفته اند.
وی با اشاره به این که از منظر ژاپنی ها، اشتغال امری مقدس است و سرمایه گذاران ژاپنی با سود بسیار کم نیز حاضر به امر تولید و اشتغال هستند، تصریح کرد: الگوی صادرات ژاپن، متکی بر صادرات کالای ساخته شده و با ارزش افزوده بالاست.
دبیر علمی نشست تعاملات اقتصادی ایران و ژاپن با تاکید بر این که الگوی واردات ژاپن مبتنی بر واردات مواد خام و اولیه مورد نیاز صنایع این کشور است، ابراز داشت: اولویت درذهن مدیران این کشور، تولید است و آن ها برخلاف ایرانیها، به دنبال دستیابی سریع به سود کوتاه مدت نیستند.
توکلی با اشاره به درسهایی که می توان از توسعه ژاپن آموخت، اظهار داشت: تجربه ژاپنی ها نشان داد که توسعه الزاما به سیستم یا نوع خاصی از روابط تولید مرتبط نیست، بلکه وابسته به چگونگی اندیشه و فرهنگ اقتصادی نهفته در جامعه است.
وی با بیان این که مذهب، نقش چشمگیری در توسعه ژاپن داشته است، تصریح کرد: نظام ارزشی هدایت شده ژاپنی ها، کودکان این کشور را بر اساس اولویت داشتن گروه بر فرد پرورش می دهد.
دبیر علمی نشست تعاملات اقتصادی ایران و ژاپن با تاکید بر اینکه اقتصاد ژاپن شبیه به اقتصاد اسلامی است که در متون و آیات نیز مشاهده میکنیم، ابراز داشت: نرخ بهره در ژاپن صفر است و بانکداری آنها به بانکداری اسلامی شباهت دارد.
انتهای پیام